Riha'da DEM Partili 2 genç tutuklandı

Riha'da 4 gün önce yapılan ev baskında gözaltına alınan DEM Parti Parti Meclisi Üyesi Muhsin Aydoğdu ve Ömer Kıstak çıkartıldıkları adliyede tutuklandı.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Perşembe günü ev baskını ile gözaltına alınan 2 genç tutuklandı. 

"Örgüt üyeliği" iddiasıyla gözaltına alınan gençler, emniyet işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edildi. Adliye "Zafer direnen Kürt halkının olacak" sloganı atan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Meclisi Üyesi Muhsin Aydoğdu polisler tarafından darp edildi. 

Gençler uzun süre mevzuata aykırı bir şekilde adliye koridorunda ters kelepçe ile bekletildi. Avukatların itiraz etmesi ile ters kelepçeler çıkarıldı. 

Gençlerden Zozan Polat ile Mahmut Çoban savcılık tarafından adli kontrol talebi ile Muhsin Aydoğdu ve Ömer Kıstak ise  tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlikte Emniyet ifadelerini tekrarlayan gençlerden Polat ve Çoban, adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Aydoğdu ve Kıstak ise katıldıkları basın açıklamaları ve etkinlikler gerekçe gösteriler "örgüt üyeliği iddiası" ile tutuklanarak Hilvan Cezaevi’ne götürüldü. 

‘TOPLUMU GERMEYİ BIRAKIN’

Tutuklama kararı adliye binası önünde bekleyenler tarafından "Direne direne kazanacağız" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganları ile protesto edildi.

Adliye binası önünde yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, “Karar hukuki değil siyasi. İktidar yargı eliyle hukuksuzluğu sürdürmeye devam ediyor. Bu hukuksuz kararların kimseye bir yararı yok. Bir an önce bu hukuksuzluklara son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Kimse bu hukuksuzluklardan medet ummamalı. Toplumu germeyin bırakın. Son seçimde halk size iyi bir ders verdi. Muhsin ve Ömer arkadaşımızın bize bıraktığı bayrağı daha yükseğe taşıyacağız" ifadelerini kullandı.