“Önderliğe özgürlük” yürüyüşçüleri Aligör’e ulaştı

“Önderliğe özgürlük” yürüyüşünün bugün Urfa’dan start alan kolu Aligör’e ulaştı. Yürüyüşçüler binlerce kişi tarafından karşılandı.

“Önderliğe özgürlük” yürüyüşünün bugün Urfa’dan start alan kolu Aligör’e ulaştı. Yürüyüşçüler binlerce kişi tarafından karşılandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak amacıyla sabah saatlerinde Öcalan'ın doğduğu köy olan Amara'ya doğru Urfa'dan yola çıkan yüzlerce kişi, Suruç'un Aligör Mahallesi girişinde binlerce kişi tarafından, "Biji serok Apo", "Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganıyla karşılandı.

Urfa'dan Aligör'e kadar 45 kilometre yürüyen yürüyüşçüler, sık sık Öcalan lehine slogan atarak, Öcalan'ın özgürlüğünü talep etti. Öcalan ve 2009 yılında Amara'da askerler tarafından katledilen Mahsum Karaoğlan'ın fotoğrafları ile karşılanan grup, yol iki yönlü trafiğe kapattı. Davul, zurna eşliğinde halayların çekildiği karışlamada, Urfa'dan gelen yürüyüşçülerle birlikte Aligör Mahallesi merkezine doğru "Be serok jiyan na be" sloganıyla yürüyüşe geçildi. Aligör'de eski belediye binasının arkasına kurulan konser alanına kadar düzenlenen yürüyüş, alanda çalınan ezgilerle coşku daha da doruğa çıktı. Kitle çalınan ezgilerle halaya dururken, yürüyüşüler ise çimler üzerinde oturarak, yorgunluklarına giderdi. Havai fişeklerin patlatıldığı alanda, binlerce kişi Öcalan'ın doğum gününü hep bir ağızdan zılgıt ve sloganlarla kutladı. 

Alanda ilk olarak yürüyüşçüleri ve halkı selamlayan DBP İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, teşekkür ederek, verdikleri emekten dolayı tebrik etti. Yarın sabah Öcalan'a özgürlük yürüyüşün devam edeceğini dile getiren Kaplan, Öcalan'ın özgürlüğü için doğduğu köy olan Amara'ya kadar gece gündür yürüyeceklerini dile getirdi. Konuşmanın ardından yerel grupların çaldığı ezgiler kutlamalar devam ediyor. 

Yürüyüşçüler yarın sabah Amara'ya gitmek amacıyla yola çıkacak.