'Kadınların savunmasız olmadığını gösterme zamanı'

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, 8 Mart'ı kutlayarak, "Egemen sistemin vahşetine karşı kadının savunmasız olmadığını gösterme zamanıdır" dedi.

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, 8 Mart'ı kutlayarak, kadınlara "Egemen sistemin vahşetine karşı kadının savunmasız olmadığını gösterme zamanıdır. Kobanê ve Şengal’de verilen onurlu direniş kadının öz gücüyle yaratılmıştır. Kadın kendi öz gücünü ortaya çıkardıkça özgürleşiyor" mesajını verdi.
 
Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, yazılı açıklama yaparak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutladı. "Özgür toplumun, emeğin sevginin ve estetiğin yaratıcısı olan tüm kadınlara" diye başlayan açıklamada, insanlık tarihinin yüzde 98’ini özgür geçiren bir cins olarak kadınların karşı karşıya kaldığı uygarlık hegemonyasına karşı teslim edilmeye, pes etmeye, köleleştirilmeye çalışıldığı vurgulandı. Kadınların, öncülük yaptığı toplumun en gerisine itildiği ve katliamlardan geçirilip tecavüzlere uğradığının ifade edildiği açıklamada, ancak hiçbir zaman özgürlüğü haykırmaktan vazgeçmediği belirtildi.
 
Egemen erkek sistemine karşı yürüttüğü  görkemli mücadeledeki kararlı duruşun kadınları özgür anlara daha fazla yakınlaştırdığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
'HER YER SERHİLDAN ALANI'
 
"Bin yıllardır kadının köleliği üzerinden toplumu kontrolü altına alan egemen erkek aklı çıktığı yerde, Ortadoğu’da can çekişiyor. Kadın emeğinin sömürüsü üzerinden kendisini yaşatmaya çalışan kapitalist modernite sisteminin Ortadoğu’da ördüğü kölelik zincirlerinin halkaları birbirinden kopuyor. İnşa edilen tüm erkci zihniyet kalıpları dağılıyor, cinsiyetçi ezberler bozuluyor. 2014 yılı hiçbir dönemde olmadığı kadar, kadının özgürlük mücadelesinin büyük kazanımlarının olduğu bir yıl oldu. Genç kadınların öncülüğünde yürütülen özgürlük mücadelesi erkek aklının kurduğu duvarları bir bir yıkmış, sınırları ortadan kaldırmıştır. Artık sokaklar, fabrikalar, okullar, evler kadınların serhildan alanları olmuştur. 
 
Kadını toplumun dışına iten, yerin yedi kat dibine gömen, sahte özgürlük söylemlerinde bulunan vahşi kapitalizmin yarattığı sistemin çelişkileri kaosu ve savaşı şiddetlendirmektedir. Kadının bedenine, tüm manevi değerlerine saldıran egemen erkek zihniyeti Şengal’de, Nijerya’da, Kobanî’de çirkin yüzünü göstermiştir. Bu saldırılar karşısında genç kadınlar bu gün her zamandakinden daha güçlü ve kararlıdırlar. Genç kadınların kobani’de ortaya çıkardığı direniş tüm dünya kadınlarına mal olmuştur.
 
Kendimizi bu acımasız egemen sistemin karşısında savunalım, mücadelemizi evrene taşıralım. Nasıl ki, gülün bile savunması varsa biz de kendi savunmamızı yaratalım. Tecavüze, katliama uğrayan, diri diri yakılan tüm kadınların hesabını soralım. Egemen sistemin vahşetine karşı kadının savunmasız olmadığını gösterme zamanıdır. Kobanê ve Şengal’de verilen onurlu direniş kadının öz gücüyle yaratılmıştır. Kadın kendi öz gücünü ortaya çıkardıkça özgürleşiyor. Özgürlük tanrıçalarının Beritanların, Zilanların, Arinlerin direniş çizgisinin takipçisi olalım. Onların çizgisi özgür kadın çizgisidir."
 
'TÜM DÜNYA KADINLARINI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ'
 
Anlamlı yaşamın özgür kadınla yaşanabileceği mesajının verildiği açıklamada, kadınların her gün katledildiği, tecavüze uğradığı bir dünyada genç kadınların mücadelenin en ön saflarında yerini alması gerektiğine işaret edildi. Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, "Bu sisteme boyun eğen değil, her şeye rağmen direnişi seçen taraf olmalıyız. Erkek egemenliğine karşı emeğimizi, değerlerimizi ve toplumu koruyacak olan bizleriz. 'Özgür bir toplum kadın özgür olmadan yaşanmaz' diyor, Önder Apo. Bu esaslar üzerinden bütün dünya kadınlarının direnişini selamlıyoruz. Tüm dünya kadınlarını özgür toplumun inşasında birlikte ve ele ele mücadele etmeye çağırıyoruz. Yine Kobanê'de, Şengal'de direnen kadın yoldaşların direnişini selamlıyor, 8 Mart’larını kutluyoruz, bu mücadelede şehit düşen çok değerli yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, mücadelelerine olan bağlılığımızı yeniliyoruz" ifadelerini kullandı.