İngiliz YPG savaşçısı yaşamını yitirdi

YPG Basın Merkezi, İngiliz YPG savaşçısı Eric Constandino Scurfield’in (Kemal) Til Berak Operasyonu sırasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitirdiğini duyurdu.

YPG Basın Merkezi, İngiliz YPG savaşçısı Eric Constandino Scurfield’in (Kemal) Til Berak Operasyonu sırasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitirdiğini duyurdu.

YPG Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada bundan öncede Avustralyalı Ashly Johnston'in (Bagok Serhed) çetelerle çıkan çatışmada yaşamını yitirdiğini ve “Birliklerimiz öncülüğünde Rojava gerçekleştirilen devrim insanlık devrimi olduğunu ispat etmiştir. Devrimimiz bu gün imha saldırıları ile karşı karşıyadır. Aynı zamanda dünyada direniş sembolü olan devrimimiz aynı zaman da bütün dünyanın gözlerinin Rojava’ya dönmesine sebep oldu” dedi.

“Daha önce Avustralya yurttaşı Ashly Johnston’in (Bagok Serhed) Rojava da şehitler kervanına katıldığını duyurmuştuk” denilen açıklamada şunlar ifade edildi: “Bagok yoldaş bizim için devrim sembolü olmuştur. Bu gün de İngiliz yurttaşı  Eric Constandino Scurfield (Kemal) Rojava’da kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmış bulunuyor. Şehit Kemal, Rojava devrim gerçeğini izleyerek YPG saflarında yerini bulmuştur.

Kemal yoldaş birliklerimizin Cizirê kantonunda yürüttükleri eylemlerde gerçek bir kahraman gibi savaşa katıldı ve eşsiz bir kahramanlık örneği sergiledi. Katılım ve direnişi ile bütün dünyaya halkların kardeşliğinin direnişten geçtiğini ispat etmiştir. Şehit Kemal en son Til Hemis’i özgürleştirme hamlesi çerçevesinde amansız bir savaşçılık yaparak düşmanın korkulu rüyası haline geldi.

Savaşta her zaman en ön cephede savaşa katılan Kemal yoldaş 2 Mart’ta Til Berak operasyonunda yaşanan şiddetli çatışmalarda kanını son damlasına kadar kahramanca direnerek şehitler kervanına katıldı.

YPG olarak kanımızın son damlasına kadar şehitlerin yolundan yürüyeceğimize söz veriyoruz. Başka Şehit Kendal yoldaşın ailesi olmak üzere, bütün İngiliz halkına başsağlığı diliyoruz.”

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

İngiltere doğumlu, Kemal kod adlı Erik Konstandino Mcurfield, 2-3 Mart 2015’Te Til Berak Xizêla köyünde yaşamını yitirdi.