HAK-İŞ yöneticileri yakınlarını torpille işe aldırdı

Wan’da “DEM Parti Belediyeleri işçi kıyımı yapıyor” iddiasıyla yapılan provokatif eylemlerin öncülüğünü yapan HAK-İŞ ve Hizmet-İş Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz’in, oğlunu ve yakınlarını torpille işe aldırdığı ortaya çıktı.

WAN'DA TORPİLLE İŞE ALIM

DEM Partili Wan Büyükşehir Belediyesi ve ilçesi İpekyolu Belediyesi, kayyum tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden hemen önce torpil ve rüşvet ile işe alınan kişileri işten çıkarmaya başladı. Önce mazbatayı vermeyen hükümet ve ona bağlı yandaş sendikalar, şimdi de kayyum döneminde torpil ve rüşvetle işe alınanların işten çıkarılmasını, “işçi kıyımı” adı altında provokatif eylem ve yürüyüşler düzenliyor. Bu eylemlerin başını ise yandaş sendikalar olan HAK-İŞ ve Hizmet-İş Wan Şube Başkanı Fatih Akdeniz yapıyor. DEM Partili İpekyolu Belediyesi önünde çadır kuran Akdeniz, daha önce de HDP binaları önünde yapılan oturma eylemlerine aktif destek vermişti.

Akdeniz’in bu çabalarının altında yatan temel neden ise, kayyum döneminde işe aldırdığı yakınları. Akdeniz’in torpille işe aldırdığı oğlu Eray Akdeniz işten çıkarılırken, abisinin oğlu, ablasının eşi, amcasının oğullarını ve kız kardeşini İpekyolu Belediyesi’nde işe aldırdığı ortaya çıktı. Aynı zamanda Hak-İş Şube Başkan Yardımcılığı da yapan Veysel Güven kız kardeşini, yine HAK İŞ Yöneticisi Ali Güven de amcasının çocuklarını büyükşehir belediyesinde işe aldırmış. Fatih Akdeniz’in Şube Başkanı olduğu HAK-İŞ’te yönetici olan Metin Sevinç de kardeşi Ömer Sevinç’i torpille işe aldıranlardan.