“Önderliğe özgürlük” yürüyüşünün Urfa kolu başladı

Urfa’dan başlayan “Önderliğe özgürlük” yürüyüşü sürüyor. 7’den 70’e yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe katılan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Öcalan'ın özgürlüğünü haykıran halkın talebine kulak verilmesini istedi.

Urfa’dan başlayan “Önderliğe özgürlük” yürüyüşü sürüyor. 7’den 70’e yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe katılan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü haykıran halkın talebine kulak verilmesini istedi. 


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak amacıyla Öcalan'ın doğduğu köy olan Amara'ya doğru Urfa'dan sabah saatlerinden yola çıkan yüzlerce kişi, 18 kilometre yol alarak, Organize Sanayi Bölgesi'nde yemek molası verdi.

Alkış, zafer işareti, marşlar ve sloganlarla yürüyen yürüyüşçüler, yokuşlu yoldan çıkabilmek için kendileriyle getirdikleri şemsiye ve odun dallarından baston yaptı. Öcalan posterleri ve YPJ bayraklarının taşındığı yürüyüşte, "Biji berxwedana Kobanê" sloganları atıldı. Yürüyüş güzergâhı boyunca korteji gören araç sahipleri, yürüyüşe destek verirken, bir kısmı da araçlarını bırakarak yürüyüşe dahil oldu. Suruç Belediyesi tarafından hazırlanan yemekleri Organize Sanayi Bölgesi'nde yiyen yurttaşlar, çalınan saz eşliğinde söylenen ezgilerle halaya durdu. 

Yapılan mıntıka temizliğinin ardından kaldıkları yerden yürüyüşe devam eden yürüyüşçülerden DBP İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, "Önderliğin özgürlüğü için yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Halkın büyük bir ilgisi söz konusudur. Çok fazla katılım olduğu için önceliği gençlere vermemize rağmen yürüyüşe 80 yaşındaki yaşlılarımız ve çocuklar da katılmak istedi. Yoğun isteği kıramadık ve Urfalılar olarak 7'den 70'e Önderliğimiz için yürüyoruz" dedi.

Öcalan için iki kuşak bir arada yürüdüklerini dile getiren Kaplan, 4 gün boyunca yürüyeceklerini, ilk konaklama merkezlerinin de Aligör olduğunu söyleyerek, ardından Birecik üzerinden Amara'ya doğru özgürlük yürüyüşlerini sonlandıracaklarını aktardı. 

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise Urfalıların 7'den 70'e yüzlerce kişinin büyük bir coşku ile "Önderliğine" sahip çıktığını dile getirdi. Öcalan için annelerin ve çocukların tek amaç doğrultusunda aynı yolda birleştiğine işaret eden Ayhan, "Yürüyüşe katılanların tek bir talebi var. Önderliklerinin özgürlüğüdür. Bizler de halkımızla birlikle yolları aşıp Amara'ya ulaşacağız. Bu yürüyüş sadece bir başlangıçtır. Kürt halkı için Sayın Öcalan büyük bir anlam ifade etmektedir. Bizler halkımızın taleplerinin dikkat alınmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Yürüyüş büyük bir coşku ile sürerken, eylemcilerin bu gece konaklama merkezi ise Aligör beldesi olacak.