GÜNDEM 26 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu: AKP-MHP iktidarının bir savaş hazırlığı içerisinde olduğuna dikkat çekerek, "Savaşın gerçek boyutunu yansıtacak tek mecralara olan Özgür Basın, gözaltı ve tutulmalarla susturmaya çalışılıyor

- KDP’nin Türk devleti ile birlikte gerillaya saldırmasının Kürtler için bir felaket olacağını söyleyen Kürt siyasetçi Dr. Mehmet Emîn Pencewînî, böyle bir durumda ilk darbenin Başur’a yönelik olacağını belirtti.

- İktidarın, ideolojik hedeflerine uygun toplum inşasını eğitim sistemi aracılığıyla sürdürmeye çalıştığını belirten Eğitim Sen'den Simge Yardım, MİT yarışmasının da bunun bir parçası olduğunu söyledi.

- Düsseldorf’taki I. Düsseldorf Film Festivali takip edilecek.

- Görme yetisi olmayan Welat ve Xelîl kardeşler, 2017’den beri de kültür ve sanata faaliyetlerinde yer alıyor. Kardeşler, Efrîn’e özlemlerini ve dönme umutlarını şarkılarıyla dile getiriyor.

- Fransa’da son dönemde Kürt aktivist ve yurtseverlere yönelik baskıyı protesto eden CDK-F ve TJK-F, aktif eylemsellik kararı aldı. Bu kapsamda örgütler herkesi 27 Nisan günü Paris’in La Republique Meydanına çağırdı.