Danimarka’da Newroz kutlamaları sürüyor

Danimarka’da Newroz kutlamaları devam ediyor. Danimarka Kürt Toplum Merkezi, FEY-KURD bünyesinde yar alan Horsens Kürt toplum Merkezi coşkulu bir Newroz kutlaması düzenledi.

Danimarka’da Newroz kutlamaları devam ediyor. Danimarka Kürt Toplum Merkezi, FEY-KURD bünyesinde yar alan Horsens Kürt toplum Merkezi coşkulu bir Newroz kutlaması düzenledi. Gecede Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ve Danimarkalı siyasetçiler de konuşma yaptı.

1500’ü aşkın Kürdistanlı ve dostları ve ağırlıkta Rojavalıların katıldığı gece, saygı duruşu ve Ey Reqip marşının okunmasıyla başladı.

Gecede bir konuşma yapan Danimarka Kızıl-Yeşil Koalisyonu Enhedslisten Milletvekili Nikolaj Villumsen, PKK’nin hala Avrupa Birliği’nin ‘terör örgütleri’ listesinde olmasının anlamsız olduğunu söyledi. Nikoloj ayrıca Rojava’daki devrimin kendilerine güven verdiğini, oradaki modelin de geleceğin modeli olacağını ifade etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın zindanda tutulmasının anlamsız ve mantıksız olduğunu da sözlerine ekledi.

Gecede bir konuşma yapan Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, Kobanê direnişini selamladı. Kartal, “Başkan Apo’nun esareti biz Kürtlere çok ağır geliyor ve önderliğin bir an önce serbest bırakılması gerekiyor” dedi.

Ferhad Cilo, Doğan Bicen, Rojda, Simar, Ağrın Azad, Fahdi Dag, Grub Raman, Zanyar sahne aldığı gecede, Danimarka’da yeni kurulan Kobane Støttefond (Kobane yardımlaşma fonunun) tanıtımı yapıldı ve fon adına stand açıldı. Fon adına açılan standda yaklaşık 300 yeni üye yapıldı.