Amed’de gözaltı protestosu

Amed’de aralarında gazeteci Nurcan Yalçın ve Derya Us’un da olduğu gözaltılar protesto edildi.

GÖZALTILAR KINANDI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Örgütü ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde yapılan protesto, DEM Parti Amed İl Örgütü önünde gerçekleşti.

Gözaltılara tepki olarak yapılan açıklama sırasında, "Kadın ve özgür basın susturulamaz. Jin, jiyan azadî" pankartı açıldı. Protestoya kentte bulunan Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcileri de katıldı.

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, AKP-MHP iktidarının kadınlar öncülüğünde yürütülen mücadeleye karşı büyük bir yenilgi aldığını belirtti.

Pınar Sakık Tekin, iktidarın bu yenilginin ardından Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı yeni bir saldırı dalgası başlattığını vurguladı.

İktidarın kirli politikalarını kamuoyu algısı yaratmak ve hedef saptırmak için özgür basına ve kadınlara yönelik saldırılarını artırdığını dile getiren Pınar Sakık Tekin, iktidara seslenerek ülkeyi germek yerine halkın taleplerine kulak vermeleri gerektiğini ifade etti. 

Demokrasi, özgürlük ve evrensel hukukun tesisinin önemine vurgu yaparak kadın mücadelesi ve özgür basının olmadığı bir ortamda demokrasinin ve hukukun tesis edilemeyeceğini belirtti. 

Pınar Sakık Tekin, özgür basın emekçileri ve kadın mücadelesine verdikleri desteği teyit ederek tüm saldırılara karşı bu mücadeleyi büyüteceklerini sözlerine ekledi.

Protesto "Jin, Jiyan, azadî" sloganlarıyla sona erdi ve ardından kitle adliye önüne geçti.